top of page

Danmarks nye cykelfællesskab: JustGO Cycling

To jyske iværksættere lancerer et nyt cykelfællesskab og en app, der skal få flere i gang med at cykle - sammen. Med JustGO Cycling er det nemt at finde andre i lokalområdet, på samme niveau og med fælles ønske om gode motionsture.

Tekst: Alexandra Strand Holm

Foto: Weddepics

Medie: Magasinet CYKEL-MOTION, Nr. 3 / 2020 / 31. Årgang

5III0083.jpg

Det er bare sjovere at cykle med andre. Fælleskabet er med til at få en ud at cykle, også på dage, hvor vejret ikke er perfekt.

’Cykelglæde! Det er dét, JustGO Cycling handler allermest om. Vi er fremfor alt vilde med at cykle, og vil gerne have flere med ud på vejene. Og så fik vi idéen til at sætte det hele ind i en ramme, der kan realisere vores ønske om, at gøre det let at finde nogle som os selv at cykle med, når det passer ind i hverdagen.’ 
 
Det fortæller Frank Bærentsen (51) fra Aarhus, der er fysioterapeut og den ene halvdel af makkerparret bag JustGO Cycling. Anden halvdel hedder Carsten Olsen (50) fra Aalborg, der er mindst lige så begejstret for at få kørt masser af kilometer i det som de begge er enige om, er et fantastisk cykelland.
 
’Vi har jo adgang til fantastisk natur, gode veje i varierede landskaber, stadigt flere spor i skovene – og så har vi jo generelt en stolt tradition for at cykle i Danmark. Både når det handler om daglig transport, professionelle ryttere og ikke mindst, når det gælder almindelige motionister. Vi har noget at tilbyde alle, der kan lide at cykle, og vi vil gerne have mange flere med i vores nye cykelfællesskab. Om det er begyndere eller supermotionister på landevejen, om de er klar til de sværeste spor, eller de er mere til hygge og natur, så har vi et godt værktøj. For os er det fællesskabet, der er det vigtigste,’ fortæller Carsten Olsen.
 
Til daglig arbejder han med forretningsudvikling indenfor IT, og har siden 2019, sammen med Frank Bærentsen, været i gang med at designe nøglen til at finde de helt rigtige cykelmakkere. 

FLYVENDE FRA START

’JustGO Cycling henvender sig til de cykelmotionister, der elsker at cykle, men er trætte af at cykle alene. Som medlem af JustGO Cycling behøver man ikke at have et stort cykelnetværk for at komme ud at cykle med andre. Det klarer vi,’ fortæller Carsten Olsen.
 
’Vi matcher vores medlemmer, gør det enkelt at oprette ture, og sender automatisk invitationer til ligesindede og relevante medlemmer, med en opfordring til at deltage.’
 
Allerede nu er der over 1.600 cyklister, der via hjemmesiden justgocycling.com har downloadet appen, og oprettet en profil. Den fortæller, hvor i landet man befinder sig, hvilket mødested man foretrækker, hvor hurtig man er på pedalerne og hvilke dage, der passer bedst. 
 
JustGO Cycling appen kommer så med forslag til, hvem der har lignende køreegenskaber, og er klar til at tage med på tur. Om det er det område, man bor i, eller dér hvor man er på weekend eller ferie, er visionen, at der skal være muligheder. Appen matcher brugeren ud fra de data og den lokation, man angiver, og med de niveauer, man er klar til på det givne tidspunkt.

KONTANTE FORDELE

Som medlem har man automatisk adgang til rabatklubben RABATTEN. (tidl. JGC Fordele.)
 
´Vi vil gerne udnytte fordelen ved at være mange - til at skaffe det enkelte medlem helt unikke fordele i form af tilbud/rabatter på cykelrelaterede produkter.` siger Frank Bærentsen - og fortsætter: `Vores opgave er at sikre, at varen ikke findes billigere andre steder;  kvaliteten er i orden; leverandøren er seriøs; rabatten er reel og kun gives til medlemmer af JustGO Cycling.
 
De første aftaler med fordelsrabatter er allerede på plads og for et symbolsk beløb på 49 kroner om året (ved indmelding senest juni 2021), kan man både bruge JustGO Cycling appen til at komme ud at cykle med ligesindede og få adgang til ’JGC Fordele’.
 
’Det er bare med at komme i gang. Vi er klar til at få cykelfællesskaberne til at blomstre, og glæder os til at se, hvordan fordelene kan blive udbygget i takt med, at vi får nye medlemmer og flere aftaler på plads,’ siger Carsten Olsen.

a2. Tilmeld.png

Under "Ture" kan du se en oversigt over ture og til- og framelde ture.

a4. Invitation.png

Invitationer sendes til ligesindede og relevante medlemmer med en opfordring til at deltage.

BEVÆG DIG FOR LIVET - PÅ CYKEL

JustGO Cycling har allerede lagt sig ud i overhalingsbanen. Duoen har netop indgået en rammeaftale med landets to største organisationer indenfor cykling, nemlig Danske Gymnatik- og Idrætsforeninger (DGI) og Danmarks Cykle Union (DCU) om, at videreføre projektet ’Bevæg dig for livet RIDERS’.
 
’Vi har lært fra en undersøgelse blandt RIDERS-medlemmer, at de fleste gerne vil cykle med andre, men har svært ved at få faste ture passet ind i kalenderen eller finde andre, der kører i samme tempo,’ siger Signe Strandvig, der er programleder i Bevæg dig for livet – Cykling. ’Derfor går vi nu den digitale vej for at få flere ud at cykle sammen.’ 
 
Med appen JustGO Cycling vil Bevæg dig for livet - Cykling kunne styrke de lokale cykelfællesskaber og få endnu flere til at få øjnene op for og lyst til at cykle med andre.

JUSTGO CYCLING RIDERS

Med det nye samarbejde i rygsækken, er JustGO Cycling teamet i fuld gang med at indarbejde og videreføre RIDERS-konceptet under navnet JGC RIDERS, som et ekstra tilbud.
 
JGC RIDERS ture vil alle være med turleder. Turlederen sikrer, at der findes en god rute, at alle er med, at køretid og niveau overholdes, og sidst men ikke mindst, at deltagerne får en god tur,’ fortæller Frank Bærentsen og Carsten Olsen.
 
Begge glæder sig til at præsentere de eksisterende medlemmer af JustGO Cycling og de nye medlemmer fra Bevæg Dig For Livet-kampagnen for en stribe JGC RIDERS-tilbud og ture, der skal sætte yderligere skub på den positive udvikling inden for motionscykling.

IMG_1585.jpeg

God stil og sikkerhed er vigtig. I fin formation på vej opad.

1DXI9757.jpg
5III0036.jpg

Det besluttes, hvor turen går hen oftest i forhold til vejr og ikke mindst vind. Det er absolut ikke nødvendigt at have en JustGO Cycling jersey på, dette er for fotografens skyld - alle er naturligvis velkomne. 

1DXI9727.jpg

Her er det MTB, men du vælger selv mellem MTB, landevej, gravel eller e-cykling - du tilvælger bare de discipliner i appen, der passer til dig, så bliver du automatisk inviteret med ud at cykle.

Der skal også være plads til  - en kold øl og en enkelt røverhistorie - altid sjovere, når man er i selskab med andre.

CORONA KRISE OG MODVIND

’Vi har allerede haft samtaler med flere danske investorer, som er interesseret i konceptet, og som ser en mulighed for at løfte vores projekt til nye højder. Men så kom der en pind i hjulet, som ingen havde set komme.’
 
Netop som JustGO Cycling havde testet og lanceret nyeste version af appen til sæsonstart 2020, ramte Corona-virus Danmark og den øvrige verden. Restriktionerne, der fulgte i kølvandet satte en brat stopper for konceptet og resulterede i en uønsket lang vinterpause uden mulighed for at cykle i grupper.
 
´Det gav os helt klart uventede udfordringer. Men nu ser vi fremad, og glæder os sammen med hele cykelverdenen over, at det er muligt at cykle sammen i mindre grupper igen,´ siger Carsten Olsen.

550.000 DANSKE CYKELMOTIONISTER

Potentialet for JustGO Cycling er veldokumenteret. Der er i dag mere end 550.000 motionscyklister i Danmark, hvor ca. 50.000 benytter sig af eksisterende tilbud. Der findes således en halv million motionscyklister, der vil få nye og spændende cykeloplevelser og kontante gevinster, som medlemmer af landets nye cykelfællesskab.
 
Med stærke medspillere som DGI og DCU drømmer JustGO Cycling stort. Derfor også navnet JustGO, der med tiden skal favne andre sportsgrene og række ud over landets grænser. 
 
Nu håber Frank Bærentsen og Carsten Olsen, at der her efter Corona-krisen findes investorer, der sammen med JustGO Cycling er klar til at løfte projektet til nye højder.

SOMMER PÅ CYKEL?

JustGO Cycling-iværksætterne er kommet flyvende fra start, og tror på at Corona-krise og modgang, kan vendes til noget positivt. For der er mange, der skal holde ferie i Danmark i år, og for dem er det oplagt at tage cyklen med og starte et nyt kapitel i motionscyklingen sammen med andre, der deler passionen.  
 
’At cykle alene kan være super dejligt og give en fantastisk ro og tid til at lade tankerne fare. Men for mig personligt bliver det meget sjovere, når man er flere om at dele oplevelser, som det jo er at cykle,’ fortæller Carsten Olsen, som har spillet fodbold med sin iværksættermakker Frank Bærentsen siden de begge var 7. Nu er fodbolden skiftet ud med arbejde, familieliv og selvfølgelig masser af motionscykling. 
 
’Det motiverer og presser nogle gange én til at komme afsted og presse sig selv lige lidt mere, når man er flere. Og det er jo dejligt at komme i mål sammen. Så er det, at en kold øl eller en kop varm kaffe smager endnu bedre. Begge dele smager bedre og er sjovere i godt selskab.’

bottom of page